Ako prilákať nových nájomníkov. Vedeli ste, že aj panelák môže vyzerať ako nový?

Že nie je možné, aby starý bytový dom, zašlý prachom po desiatkach rokoch vyzeral ako nový? Ste zvedaví na pôvodnú farbu, ktorú mal váš dom pred päťdesiatimi rokmi a máte pocit, že zanesená fasáda nie je najzdravšia? Pozrite sa, čo dokážeme.

Zatepľovali ste pred viac ako piatimi rokmi?

Je čas na obnovu ochranného nástreku.

V súčasnosti už dodávatelia zatepľovania uvádzajú aj spôsoby, ako konzervovať a ošetrovať novú fasádu. Pred niekoľkými rokmi to nebolo bežné a mnoho krát sa na to prišlo až vtedy, keď sa vyskytli prvé problémy so zeleným povlakom.

Zateplenie zhoršuje alebo úplne zamedzuje dýchaniu fasády, čím vznikajú vhodné podmienky pre rast rias a mikroorganizmov. Najčastejšie ich spoznáte podľa zeleného povlaku, ktorý sa začne objavovať na severnej strane domu, teda tam, kde je málo slnečného tepla a fasáda nestíha preschnúť.

Nedovoľte plesniam preniknúť do bytu!

Je dôležité venovať zateplenej fasáde aspoň minimálnu starostlivosť jeden krát za päť rokov. To znamená umytie nečistôt, použitie tlaku a teplej vody, a následne nástrek ochranným prostriedkom, ktorý aj navzdory vlhkému prostrediu zamedzí vzniku kolónii rias, plesní, lišajníkov a podobne.

Je dobré vedieť, že póry týchto húb prenikajú aj dovnútra bytov, napríklad počas vetrania alebo svetlíkom a nie sú zdravotne nezávadné. Usadia sa v kuchyni alebo v špajze, alebo ich ľudia vdychujú do pľúc a trpia potom dlhodobými nenápadnými zdravotnými problémami. Čistiť zateplenú fasádu pravidelne je teda dôležité.

Nielen zdravotné problémy, ale tiež zradné trhliny

Nečistená fasáda pracuje, pretože tomu nebránime. Po približne dvanástich až pätnástich rokoch, pokiaľ ju necháte iba tak, sa začínajú objavovať mikrotrhliny v omietke. Tieto sa postupne zväčšujú, v zime naplnené vodou zamŕzajú, a postupom času sa stane, že už len vyčistenie nepostačuje, omietka začne opadávať a musí sa nákladne opraviť. Vyčistenie po takej dobe často nie je možné bez následného náteru.

5 dôvodov prečo vzniká nebezpečná zelená fasáda

  1. Neustála vlhkosť na severnej strane domu, stena nestíha preschnúť
  2. Prítomnosť vysokých stromov a zeleného porastu, odkiaľ sa mikroorganizmy jednoducho šíria.
  3. Dom postavený vo vlhkom údolí, alebo umiestnený v dlhodobom tieni.
  4. Dom nachádzajúci sa pri rieke, pod skalou alebo v záplavovej oblasti.
  5. Zateplený dom, ktorého fasáda prestala po zateplení dýchať a vytvorilo sa na ňom vlhké prostredie.

Začnite už teraz, vyskúšanie zdarma!

Zavolajte nám, aby sme prišli na obhliadku, kde vykonáme skúšku a kalkuláciu zdarma. Všetko je nezáväzné: prídeme, vyčistíme kus zanesenej plochy, aby ste videli, aký bude výsledný stav. Na mieste vám tiež urobíme kalkuláciu. Spoločenstvo vlastníkov bytov alebo družstvo potom môže zvolať schôdzu a výberové konanie. Zo skúseností vieme, že sa doba schválenia môže pretiahnuť aj na 3 mesiace, preto je dobré začať čo najskôr. Hlavne v zimných mesiacoch, t.j. pri first time objednávkach, poskytujeme špeciálnu zľavu.

Naši zákazníci sú vždy 100% spokojní s realizáciou a na trvácnosť antimikrobiálneho nástreku poskytujeme päť ročnú záruku.