Omývání plastových obložení

Ako lacno a rýchlo urobiť zo starej budovy novú, čistú a pekne vyzerajúcu?

, ,

Predchádzajúci článok na našom blogu bol určený všetkým, ktorí predávajú nehnuteľnosť, napríklad rodinný dom. Dnešný príspevok na blogu Umyjemto bude naopak najviac užitočný pre tých, ktorí kúpili alebo napríklad zdedili dom, a ktorého vzhľad nie je práve v najlepšej kondícii, čo je potrebné napraviť. Pôsobí váš dom neudržovaným dojmom? Boli by ste radšej, keby žiaril široko-ďaleko čistotou? Riešenie je jednoduché, rýchle a vôbec nie drahé.

Najprv si vymenujeme niekoľko hlavných príčin, ktoré môžu za to, že dom pôsobí staro, zašle, skrátka nevzhľadne. Nečistoty na fasádach a strechách môžeme rozdeliť do niekoľkých skupín. Po prvé, sčernelé vrstvy prachu, smogu, dymu a ďalších častíc. Takéto postihnutie hrozí najviac domom, ktoré sa nachádzajú v oblastiach s intenzívnym priemyslom alebo automobilovou premávkou. Najčastejšie ide teda o veľké mestá, prípadne o domy susediace s diaľnicami alebo s veľkými továrňami, elektrárňami a ťažkým priemyslom. Po druhé je to zeleno zafarbené znečistenie, spôsobené množením rôznych organizmov – rias, húb, plesní a tiež machov. To sa najčastejšie začne objavovať na severnej strane domov, ktoré sa nachádzajú v miestach blízko prírodnej vegetácie. Všeobecne sú to tie miesta, kde sa viac drží vlhkosť. Tá je aktuálne často problémom pre fasády zateplené polystyrénom. Takéto múry nedýchajú a vlhkosť zadržiavajú viac. Po tretie sú to rôzne usadeniny prevažne prírodného materiálu – opadané lístie, vetvičky, vtáčí trus, burina pod.

Najrýchlejším a najlacnejším spôsobom, ako obnoviť vzhľad špinavého domu, je najať si profesionálnu firmu, ktorá vám odborne vyčistí fasádu, umyje strechu a prípadne vám tiež pomôže zbaviť sa špiny na dlažbe, príjazdovej ceste, terase, v odkvapoch a pod. Niekto by sa mohol pozastaviť nad tvrdením, že najlacnejší spôsob je najatie si firmy. Vari by som si to nemohol zadarmo urobiť sám svojpomocne? Aj keby sme nepočítali váš drahocenný čas, ktorý tým strávite (a verte nám, že bude oveľa dlhší, než keď to vykonajú profesionáli), čistenie fasády a strechy patrí medzi činnosti, ktoré nie je vhodné robiť svojpomocne, alebo ktoré sa svojpomocne nedá urobiť dobre. Prečo? Dôvodov je viacero. Najmä v oblastiach s hustou zástavbou je problém s dostupnosťou miest, ktoré je potrebné vyčistiť. V takom prípade je potom čistenie s výškovou technikou jediný spôsob, ako sa zbaviť špiny.

Profesionálna výšková technika nie je práve obvyklým vybavením domácnosti a jej požičanie by vás vyšlo neúmerne draho, nehovoriac o zručnosti ju ovládať a s tým súvisiacou aj bezpečnosťou pri práci. Umyjemto vám vykoná vyčistenie celého domu rýchlo, bezpečne, bez starostí a profesionálne. Výškovú techniku ​​si požičiavame za najnižšie možné náklady. Náš personál je vyškolený v jej ovládaní, dostaneme sa všade bez lešenia. Ďalej je to samotná čistiaca technika. Napríklad v prípade rozmnožených zelených kolónií organizmov je potrebné zbaviť sa neviditeľných spór – a to nejde urobiť ručne, mechanickým oškriabaním – je nutné strojové čistenie za pomoci tlaku a vyššej teploty. Toto všetko sú veci, ktoré možno svojpomocne urobiť dobre len naozaj ťažko. Čistenie fasád a striech od Umyjemto je perfektný spôsob, ako dostať zašlý špinavý dom do perfektného stavu za zlomok ceny.