Ako rýchlo predať nehnuteľnosť?

,

Každý, kto predáva svoju nehnuteľnosť, si iste želá, aby to prebehlo rýchlo, bez prieťahov a bez ťažkostí. Môže sa však stať, že dom či byt dlhodobo zostane „visieť“ na realitných serveroch bez odozvy od riadnych záujemcov. A straty na peniazoch za prevádzku nehnuteľnosti, ktorá však nie je využívaná, alebo straty času pri komunikácii s nerozhodnými záujemcami narastajú. Ak táto smola stretla práve Vás, pokračujte v čítaní. V dnešnom článku na blogu Umyjemto sa pozrieme na spôsoby, ako nehnuteľnosť predať rýchlo a zároveň dobre, bez toho aby ste museli ísť dole s cenou. Tipy v článku sú vhodné tiež pre všetkých, ktorých predaj nehnuteľnosti ešte len čaká. Zistíte, ako sa môžete dopredu čo najlepšie pripraviť, aby to prebehlo hladko.

Na začiatok je najprv nutné uvedomiť si hlavné črty, ktoré o predaji rozhodujú. Okrem ceny, samotnej nehnuteľnosti a ďalších samozrejmých rysov je najzásadnejší vzhľad predávaného bytu či domu. S predajom domu je to ako s predajom čohokoľvek iného: to, či niečo kúpime alebo nie, je značne ovplyvnené psychologickými faktormi. Kupujeme na základe emócií, ktoré v nás predávaná nehnuteľnosť vyvoláva. Veľmi dôležitý je v tomto ohľade hneď prvý dojem, ktorý sme pri pohľade na nehnuteľnosť získali. A s čím sa v prípade nehnuteľností stretávame najskôr? S fasádou a strechou. Ak teda chcete svoju nehnuteľnosť predať rýchlo a výhodne, musíte dbať na to, aby vzhľad fasády a strechy záujemcom čo najviac lichotil.

Ako sa dá zabezpečiť, aby vzhľad fasády a strechy čo najviac lahodil oku? Čo môžete urobiť pre to, aby vaša fasáda a strecha bola krásna, upravená a pôsobila udržiavane? Aby si potenciálni záujemcovia pri prvom pohľade na vašu nehnuteľnosť v duchu okamžite povedali „Tu chcem bývať!“? Za nás môžeme len odporučiť profesionálne vyčistenie fasády i strechy. Ide o cenovo výhodnú službu, ktorá sa vám pri predaji nehnuteľnosti rozhodne vyplatí.

Naši technici dokážu umytím vrátiť fasáde vzhľad a tá bude vyzerať ako na začiatku, keď bola ešte nová. Prúdom horúcej vody odstránime z fasády vrstvy zašlého prachu, smogu či výparov, všetok organický povlak a všetky ďalšie nečistoty. Pôvodná farba fasády potom znovu bude žiariť v celej svojej kráse. Takisto umytie strechy od špinavých vrstiev alebo napríklad machov zabezpečí, že strecha bude vyzerať ako nová – akoby ju práve postavili alebo celú zrekonštruovali. Ako obrovský vizuálny rozdiel umytia fasády a strechy pôsobí, sa môžete presvedčiť vo fotogalérii tohto článku.

Vyčistená nehnuteľnosť bude všetkým vysielať signál, že sa o ňu jej majiteľ starostlivo stará a že rozhodne stojí za kúpu! Je to rovnaké ako s autom. Pokiaľ ho pred predajom „vymydlíte“, rýchlejšie a za viac peňazí ho predáte. Skrátka, ak chcete rýchlo a dobre predať nehnuteľnosť, vyčistenie fasády a umytie strechy je nutnosť.