Potom si prečítajte, čo určite nesmiete zabudnúť predložiť na najbližšej schôdzi družstva alebo spoločenstva vlastníkov!

Vyzerá panelový alebo bytový dom, ktorého ste nájomníkmi tak, že najlepšie časy má skutočne dávno za sebou? Jeho fasáda je za dlhé roky zanedbaná do takej miery, že si nie ste istí jej pôvodnou farbou? Alebo ste pred pár rokmi celú fasádu zatepľovali, ale už sa na nej stihol objaviť škaredý zelenkastý povlak? Skrátka … myslíte si, že by Váš bytový dom mohol vyzerať lepšie? Ak áno, určite neprestávajte čítať!

Fasády bytových domov a zdravie jeho obyvateľov

Ale vzhľad fasády bytového domu zďaleka nie je to najdôležitejšie, s čím môže naša firma Umyjemto pomôcť Vášmu bytovému družstvu alebo spoločenstvu vlastníkov bytových jednotiek. Hovorí sa, že to najdôležitejšie čo máme, je zdravie. A hoci to nemusí byť na prvý pohľad zrejmé, zelenkastý povrch fasády môže mať na zdravie neblahý vplyv.

O čo vlastne ide, keď hovoríme o zelenom povrchu na fasáde? V súčasnosti sú fasády väčšiny domov izolované zateplením. To však, okrem benefitov v podobe ušetrenia peňazí na energiách, so sebou nesie jedno negatívum. Zateplenie zhoršuje prirodzenú cirkuláciu vzduchu v rámci múrov. Tým pádom má celý fasádny systém väčšiu tendenciu k vznikaniu a zadržiavaniu vlhkosti, čo je presne ten typ prostredia, v ktorom sa ľahko šíria škodlivé mikroorganizmy. Zelený povrch na fasáde nie je nič iné ako usadeniny vzniknuté z týchto množiacich sa mikroorganizmov – od plesní, baktérií alebo kvasiniek rôznych typov cez všemožné hubové spóry, až po riasy či lišajníky. A ako je všeobecne známe, tieto typy mikroorganizmov sú pre ľudský organizmus toxické. Ako prvé sú ohrozené naše dýchacie cesty, lebo spory týchto mikroorganizmov unikajú do ovzdušia, a potom pri vetraní cez okná a iné ventilačné otvory vstupujú do životného prostredia v našich bytoch. Ale neplatí to samozrejme len o dýchacích cestách. Akonáhle sa pohybujete v prostredí s vyššou koncentráciou škodlivých plesní, ohrozené je zdravie celého organizmu.

Naše služby pre Vaše bytové družstvo alebo SVJ

Tomu všetkému je však veľmi jednoduché zabrániť. A to my v Umyjemto vieme veľmi dobre, pretože sme špecialisti na riešenie takýchto problémov! Pri poskytovaní profesionálnych služieb v oblasti umývania fasád aj ich náterov je Vaše bytové družstvo alebo spoločenstvo vlastníkov bytov pre nás vždy na prvom mieste. Hneď ako nám zavoláte, najprv úplne nezáväzne prídeme na obhliadku Vášho bytového alebo panelového domu, zistíme aktuálny stav a na kúsku znečisteného povrchu Vám názorne ukážeme, ako bude vyzerať výsledok čistenia. Následne Vám formou kalkulácie ceny ponúkneme riešenie na mieru. Toto všetko je z našej strany úplne bezplatné a nezáväzné. Ďalšie kroky sú potom na Vás.

Kvalitný náter v prípade vážnejšieho poškodenia fasády

Hovoríte si, že samotné umytie nemôže „zachrániť“ škaredú a roky zanedbávanú fasádu Vášho bytového alebo panelového domu? Že je to málo? Pokiaľ s našimi službami nemáte žiadnu skúsenosť, asi sa budete diviť, ako veľmi dokáže akákoľvek fasáda „prekuknúť“ len po jednoduchom umytí. V tom prípade najlepšie urobíte, keď sa o výsledkoch umývania a čistenia fasád sami presvedčíte vo fotogalérii „pred a po“, ktorá je nižšie pod týmto článkom. Avšak, aj my ako špecialisti na údržbu fasád bytových domov dobre vieme, že samotné umytie fasády niekedy skrátka nestačí. Čo robiť v takom prípade? Áno, hádate správne, je potrebné fasádu nanovo natrieť. Aj v tomto môže Umyjemto Vášmu bytovému družstvu alebo spoločenstvu vlastníkov dokonale poslúžiť!

Fasády natierame tými najkvalitnejšími farbami značky Kabe Farben. Certifikovaná technológia týchto náterových systémov je pôvodom zo Švajčiarska. Na švajčiarskom trhu táto značka so svojimi inovatívnymi technológiami víťazí nad konkurenciou už mnoho desaťročí. Čiže, ak už nie je možné narušenú farbu fasády zachrániť, nemôžete pre svoj dom a zdravie jeho obyvateľov urobiť nič lepšie, ako využiť našu službu, ktorou je natieranie fasád bytových domov. Okrem neprekonateľnej stálofarebnosti a jednoduchosti nanášania sa fasádne farby Kabe Farben vyznačujú samočistiacim efektom a hlavne aj zvýšenou odolnosťou proti všetkým nečistotám. Vaša fasáda bude do budúcnosti o to viac chránená pred rôznymi riasami, plesňami a ďalšími mikroorganizmami, ktoré škodia zdraviu.

S nami neurobíte chybu!

Výhody, ktoré Vášmu družstvu alebo spoločenstvu vlastníkov prinesie spolupráca s našou firmou, týmto však rozhodne nekončia. Tým, že necháte nový náter na nás, máte na niekoľko rokov dopredu kompletne vyriešené akékoľvek starosti ohľadom údržby fasády. Toto Vám potvrdíme zárukou na náter priamo od výrobcu, a to dokonca na celých 5 rokov od vykonania práce. Cena náteru sa môže javiť zo začiatku vyššia, ale keď si spočítate všetky uvedené výhody, každému musí vyjsť, že spolupráca s Umyjemto sa oplatí. Rovnako ako pri čistení platí aj pri náteroch, že naši experti pred samotnou dohodou na zákazke najprv prídu až k Vášmu objektu, kde skontrolujú stav fasády a navrhnú riešenie na mieru. A toto všetko úplne zadarmo! Dávame tým priestor Vášmu spoločenstvu vlastníkov jednotiek či bytovému družstvu, aby ste pred záväzným rozhodnutím mali po ruke všetky potrebné informácie a podklady. Dobre vieme, že Vám takto veľmi uľahčíme všetky rokovania o výbere dodávateľa. Takže, čo Vám bráni zavolať nám na bezplatnú linku alebo vyplniť kontaktný formulár, na ktorý sa Vám sami ozveme? 🙂 Lepšiu ponuku nenájdete!