Ako účinne odstrániť graffiti, a byť pritom šetrný k prostrediu?

Keď sa na vašom dome objavia graffiti, nezaujíma vás, či okolo prešiel Picasso alebo obyčajný vandal. Fasáda je zničená a vám nezostáva nič iné, len vymyslieť, ako sa zbaviť graffiti. Sami sa však do odstraňovania ani prefarbovanie radšej nepúšťajte. Aj keď sa môže zdať, že situácia dosiahla najvyššieho stupňa zúfalstva, mohli by ste narobiť ešte viac škôd. Odstraňovanie graffiti z fasád domov patrí k vysoko kvalifikovaným typom práce, ktoré vykonávajú vyškolení technici. Ak sa potrebujete zbaviť pouličného umenia, zavolajte do Umyjemto. Odstraňovaniu graffiti sa profesionálne venujeme už niekoľko rokov. Náš vyškolený personál bez stôp odstráni graffiti z akéhokoľvek povrchu, a tak sa nemusíte obávať ďalších škôd a výdavkov.

Graffiti odstráňte čo najskôr

Laici sa často snažia slnkom vyblednuté farby od popisovačov, zvýrazňovačov či graffiti sprejov, odstrániť brúsnou metódou. Výsledkom býva poškodenie povrchu stavby. Stopy po brúsení zostávajú na fasáde a sú viditeľné. Vďaka našim skúsenostiam odporúčame klientom odstrániť čerstvý graffiti atak čo najskôr, a okamžitou reakciou tak dielo vandala znehodnotiť.

Niekedy stačí len špeciálny obrúsok

S odstraňovaním graffiti z lakovaných, farbených či akýchkoľvek hladkých povrchov si na rozdiel od pomaľované fasády poradíte sami. Obrúsky Graffiti Safewipes ľahko vyčistia napríklad posprejované dvere, poštové schránky, výklady, ale aj kapoty áut. Výborne poslúžia tiež v domácnosti, pretože okrem nastriekaných farieb zmyjú stopy aj od guľôčkových pier, fixiek, pasteliek alebo mastnoty. Na vyčistenie až jedného metra štvorcového postačí jediný obrúsok, za ktorý zaplatíte s DPH niečo okolo dvoch eur.

Najúčinnejší je antigraffiti náter

V UMYJEMTO na nanesenie ochrannej vrstvy volíme antigraffiti ochranu. Okrem toho, že sa ľahko aplikuje, ide aj o najekonomickejší variant, ktorý funguje so stopercentnou účinnosťou. Pri odstraňovaní graffiti sa tento ochranný náter síce zmyje, ale na očistené miesto ho opäť aplikujeme. Vzápätí sa spojí so starým náterom.

Keď je váš múr často a pravidelne vystavovaný útokom vandalov…

Ak stavbu nechráni žiadne oplotenie, stojí za zváženie antigraffiti náter. Ten môžete aplikovať na všetky typy povrchov, vonku i vnútri stavieb. Ak si objednáte náš servis, odstránime vám z fasády ďalšie prípadné graffiti zadarmo. Vy zaplatíte iba nanesenie nového antigraffiti náteru. Tento servis ponúkame ako bonus našim zákazníkom po dobu 5 rokov.